Hagegården Retreat Hotell

Room 1

Hagegården är en fantastisk plats, ursprungligen byggd av operasångaren Håkan Hagegård som retreatcenter för professionella musiker. Dess lantliga miljö och unika arkitektur gör den speciell. Hotellet ligger i Brunskogs natursköna miljö och med utsikt över sjön Värmeln.

Hagegården Hotell erbjuder 12 vackra, individuellt inredda rum, alla med eget badrum och dusch. En läcker 100% växtbaserad frukost serveras i matsalen som en del av mans vistelse. Om man är sugen på ett mellanmål har hotellet ett gästkök där enklare mat eller dryck kan tillagas, samt en mysig matsal precis utanför receptionen. Man kan alltid hämta en gratis kopp varmt örtte i gästköket. Och för att smälta bort spänningar och stress finns en bastu och jacuzzi (för närvarande stängd på grund av renovering).

För att ge den mest bekväma miljön för alla och för att främja en hälsosam livsstil är alla LifeStyleSTAY faciliteter rök- och alkoholfria.

Behöver du förslag på saker att göra eller platser att besöka medan du är här? Ta en titt på vår sida med lokala attraktioner eller besök Arvika Turistbyrå.

Välkommen – njut av din vistelse!


En kort historik om Hagegården

I mitten av 1980-talet fick Håkan Hagegård, en känd svensk operasångare, en idé som kom att ligga till grund för Hagegården Music Center, som han byggde och öppnade 1992. ”Min idé är att hjälpa till att hålla konstnärer friska, så att konstnärer kan hjälpa till att hålla världen frisk.” Den idén var så unik att The New York Times publicerade en artikel 1997 med Hagegårds vision. ”När hans karriär blomstrade såg han runt omkring sig farorna med sitt yrke: kommersialism, ensamhet och i slutändan utbrändhet. Under mitten av 1980-talet inspirerades han av den amerikanske psykiatern Peter Ostwald, som hade lett ett holistiskt medicinskt stödprogram för artister. ”Han sa att det faktiskt var fysiskt nödvändigt att sakta ner”, sa Hagegård. ”Din kropp och hjärna kräver vila för att producera de kemikalier du behöver för att tänka nya tankar. Annars är allt du gör att omorganisera och återvinna samma gamla tankar.'” (1) Med denna bakgrund byggdes Hagegården Music Center. Genom åren har många konserter och musikevenemang på Hagegården dragit stor publik och berört miljoner genom livemusiksändningar i SVT.

Innan LifeStyleSTAY tog över Hagegården drevs det som hotell- och konferenscenter av Carl-Axel och Siv Engstad i tio år, under namnet Enggården. Under denna tid gjorde de ett fint jobb med att fräscha upp interiören och ge den ett modernare skandinaviskt utseende, men ändå taktfullt hålla det i linje med den ursprungliga designen.

När du bekantar dig med Hagegårdens historia kan du njuta av resten och se vilka nya kreativa tankar som dyker upp!

Referens: (1)  The New York Times: A Swedish Opera Star Who Is Serious About the Health of Burned-Out Artists, av Cori Ellison – Dec. 14, 1997